Het grootste risico wat MKB’ers lopen in de komende 10-15 jaar is dat het voor de fabrikant heel makkelijk wordt om over het distributiekanaal, de MKB’er dus, heen te stappen en om rechtstreeks bij de consument aan tafel te zitten middels een tablet of iPad.

Wil jij het verschil maken in het MKB en dit risico niet lopen?

Dan moet je je dus minder afhankelijk opstellen ten opzichte van je product en zul je je dus meer moeten profileren op basis van jouw meerwaarde. De meerwaarde die JIJ levert aan je klanten om in beeld te blijven, nu en voor de toekomst om jouw positie veilig te stellen.

Vandaag al een stap maken zodat je over 5 jaar succesvol gedigitaliseerd bent!

Heb jij een productiebedrijf dan is het belangrijk om nu al stappen te maken, ben je een zakelijke dienstverlener dan heb je waarschijnlijk al stappen gemaakt. In beide gevallen is het belangrijk om een goede strategie te hebben.

Veel zakelijke dienstverleners zien wij stappen maken op basis van hun leveranciers en vanuit die leveranciers worden heel veel zaken gepusht. Zoals data verzamelen, en om die data te gaan gebruiken, maar dan blijf je afhankelijk van je leveranciers.

Er zijn ook mogelijkheden om zelf je data te gaan gebruiken, om je eigen bedrijf sterker op de kaart te zetten

Hoe? Samen met Buro Flevo

Ben jij geïnteresseerd hoe je dat moet doen en wil jij je onderscheiden dan kunnen wij daar goed bij helpen. Wij hebben een aantal klanten succesvol geholpen door samen een business canvas in te vullen. Op basis van een business canvas kun je namelijk een waardelijn schetsen voor je klanten; waar lever jij als bedrijf meerwaarde voor je klanten? Vanuit het business canvas kun je dus een goede strategie, visie neerleggen, digitaliseren. Maar nog mooier je kunt concrete business rules maken

Business rules

Jouw business rules kun je als tool binnen je bedrijf gebruiken. Hiermee kun je jouw organisatie meekrijgen in wat JIJ belangrijk vindt voor je klanten. Waar jouw klant jou om waardeert en daar kun jij dan weer techniek aan vastplakken.

Voucherregeling Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland

Dit zijn grote projecten om te bedenken en vaak ook erg kostbaar. Er gaat veel geld in zitten om alles goed uitgezocht te krijgen. De voucherregeling Flevoland die je kunt aanvragen bij Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland biedt Flevolandse ondernemers met een groeiambitie de mogelijkheid om een traject te starten waarbij de helft van de totale kosten met de voucher kunnen worden gedekt. In andere provincies zijn soortgelijke stimuleringsregelingen die MKB’ers willen helpen om de digitalisering te omarmen en om daarmee van start te gaan.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden die er voor jou zijn? Heb jij groeiambitie en wil jij ook digitaliseren? Neem dan contact met ons via onderstaande button. Wij komen graag bij jou langs.