Wanneer ik met mijn klanten over Microsoft Teams praat dan gaat het meestal over de techniek.

Relevante vragen maar wat ik het mooie vindt van Microsoft  Teams is dat het uiteindelijk veel meer een soort van desktop wordt, het bureaublad van waaruit jij je werk doet. Alle informatie die je verzamelt in je bedrijf komt hier samen. De directe link tussen het digitaliseren van je organisatie en Teams is gelijk zichtbaar. Teams kan namelijk een belangrijk component zijn in het digitaliseren van jouw organisatie.

Die keer dat…

Wanneer ik hier over nadenk moet ik altijd denken aan die keer dat ik naar een ondernemerscursus ging. Het begon zoals gewoonlijk met een voorstelrondje. Je kent het wel, “Ik ben Pietje Puk en heb een heel uniek bedrijf en mijn dagelijkse beslommeringen zijn…” en “Ik ben Jan Janssen, mijn bedrijf maakt een mooie groei door en waar ik dagelijks tegen aan loop is …” Bij de 3e en 4e persoon werd het mij wel duidelijk dat elk bedrijf uniek is, maar wel worstelt met dezelfde zaken en problemen.

Dit zie ik ook bij mijn klanten, heel veel zaken kun je standaardiseren op basis van de generieke gegevens die je binnen elk bedrijf over het algemeen tegenkomt. Ik denk dat Microsoft Teams daar een belangrijke rol of oplossing voor kan zijn. De generieke zaken, die eigenlijk voor alle bedrijven wel hetzelfde zijn, die zou je op een eenduidige manier moeten kunnen opslaan.

De blauwdruk van bedrijven en hun data

Aan die blauwdruk voor bedrijven, hoe zij data opslaan, zou ik zelf nog wel meer willen werken. Om er een goed plan voor te maken, hoe je het opslaan van data zou moeten doen. Hoe je het kunt standaardiseren en structureren op zo’n manier dat veel bedrijven daar baat bij hebben. En dat het dus een vanzelfsprekende oplossing wordt voor bedrijven.

Het perspectief van Microsoft Teams

Dit kan ik echter niet alleen en daar heb ik input voor nodig van andere meedenkers. Ik zou het dus heel cool vinden om eens met een aantal mensen in contact te komen die zelf ook met bestandsstructuren, of liever nog informatiestructuren, in hun bedrijven zijn bezig geweest de afgelopen jaren.

Hoe kunnen we alles in het perspectief van Microsoft Teams plaatsen, zodat er een soort van generieke conversie plaats zou kunnen gaan vinden van bedrijven. Dat bedrijven aangeven wat de standaard bouwblokken zijn en dat je daar eigenlijk zo mee aan de slag kunt.

Wil jij met mij meedenken dan stel ik je de volgende vraag:

Hoe organiseer jij je data NU en hoe zou jij de conversie kunnen maken naar Microsoft Teams?

Ik hoor graag van je of laat een reactie achter dan neem ik contact met je op.