Op 7 juni organiseert Flevo ict voor de eerste maal, de ICT Xperience. Hierbij is Buro Flevo ook aanwezig om te vertellen over het business canvas. Een unieke kans voor jou om te zien hoe zij MKB’ers helpen data te koppelen aan bedrijfsstrategie. Buro Flevo is namelijk één van de weinige bedrijven die zich richt op het MKB en hen wil laten zien wat de waarde is van de data die zij hebben.

Hoe zij dat doen?

Buro Flevo is de informatiemanager die jou kan helpen met hoe jij beslissingen kunt nemen op basis van je eigen data. Dit doen zij door niet op de stoel van de ondernemer te gaan zitten maar ernaast. Meekijkend en vooral meewerkend.
Jouw data wordt gekoppeld aan een business canvas waardoor data herkend wordt en deze te gebruiken is. Geen dik rapport maar een praktische houding waarmee gelijk stappen gemaakt kunnen worden.

Is dit iets om blij van te worden?

Ja, ik zou blij worden. Want wat voorheen op basis van gevoel werd beslist wordt nu tastbaarder door het gebruik van eigen data die je slim inzet. Geld of tijd besparen of juist meer geld verdienen door meer rendement. Concurreren omdat je de goedkoopste bent of de beste bent is heel moeilijk tegenwoordig. Wie slim is doet het net even anders en komt zo verrassend uit de hoek. En data kan je de inzichten geven om die slimme keuzes te maken.

De business canvastool

Binnen deze tool kun je een extra layer inzetten, de datamanager layer. Deze layer zorgt ervoor dat je de KPI beter kunt sturen vanuit data en niet alleen vanuit gevoel. Hierbij kun je klein beginnen door te kijken welke producten en diensten je verkoopt en wie je klanten zijn. Dit proces ga je eerst optimaliseren en van daaruit kun je verder bouwen.

Arend Jan zijn eigen ervaring binnen Flevo ict

Het voorbeeld waar Arend Jan over vertelt is de supportdesk. Door de datamanager layer in te zetten werd er onder andere gekeken naar de klanttevredenheid en hoe zij de supportdesk konden optimaliseren. Toen dit duidelijk was kon Arend Jan de supportdesk als manager beter aansturen en ging de supportdesk efficiënter en beter functioneren.

Het voordeel voor het MKB

Met de datamanager layer kun je dus makkelijk je data ontsluiten en krijg je inzicht in je data. Geen moeilijk gedoe of grote investeringen. Speciaal voor het MKB is het overzichtelijk en vergt het een minimale investering.

Meer weten hierover, meld je dan aan voor de ICT Xperience day en schuif aan bij de sessie die Buro Flevo tijdens deze dag gaat geven. Aanmelden kan via www.flevocom.nl