Veel van je werkzaamheden zijn voor jou een gewoonte geworden. Je voert ze uit op een manier die voor jou vanzelfsprekend is. Dat maakt taken delegeren lastig. Jij doet dit werk ‘nu eenmaal zo’. En dat geldt ook voor de werkzaamheden waar je wat minder plezier aan beleeft.

Houd je van goed gestructureerde processen die je tevens waardevolle inzichten bieden? Zorg dan dat dagelijkse processen ook voor je personeel helder zijn. Er zijn verschillende manieren om jouw personeel hier succesvol bij te betrekken. Draaien de processen, dan is het achteraf heel eenvoudig nagaan wat goed en minder goed ging in de dienstverlening richting een klant.

80 versus 20

De verdeling is vast herkenbaar: 80 procent van de werkzaamheden vind je voornamelijk leuk om te doen. Die overige 20 procent, dat zie je als het werk dat er nu eenmaal bij hoort. Juist daarom is het belangrijk een manier te vinden om het ‘rotwerk’ uit te voeren. Waarschijnlijk kun je al wel een inschatting maken hoe dat proces er uit moet zien en wat er moet gebeuren.

Zorg dat het héle bedrijf ermee uit de voeten kan

Wie weet heb je al wel eens een bureau over de vloer gehad dat jou van adviezen voorzag over een slimme inrichting van processen. Grote kans dat het hier ophield. Het rapport stond bol van de open deuren die omschreven wat jij als leidinggevende moest oppakken. De kunst is nu juist om hulpmiddelen in de organisatie te laten landen waarmee het hele bedrijf verder kan.

De klant eenvoudig up-to-date houden

Denk aan een tool waarmee je klanten continu up-to-date houdt. Betrek hier bijvoorbeeld een medewerker met klantenkennis bij. Zo iemand is uitstekend in staat om op basis van tien items een lopend verhaal te schrijven. Items die antwoord geven op vragen van je klanten, afhankelijk van de fase waarin die klant zich bevindt. Zeer handig voor hergebruik!

Workshop

Het motto van Buro Flevo: is data goed bewaren, data veredelen en data gebruiken. Om bij het begin te beginnen: Data goed bewaren, hoe doe je dat? Over dit thema organiseren we een workshop. Klik hier voor aanvullende informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.