Je leidt jouw bedrijf naar eigen inzicht en hebt duidelijke ideeën over de rol die digitalisering daarin speelt. Een idee over hoe je dingen wilt hebben kunnen in jouw hoofd duidelijk zijn, maar hoe ga je het uitvoeren? Heb je hulp nodig van ict-er, een digitaliseringsstrateeg of van iemand anders? Want hulp kan een idee meer vorm geven en dan wordt de uitvoering makkelijker.

Voorkom een zijspoor

Jouw digitaliseringsplan helpt jou en omdat jouw organisatie misschien nog niet helemaal digital ready is, raak je weleens op een zijspoor. Wat wij zien is dat een digitaliseringsstrateeg jou daarbij goed kan helpen. Hij kent vaak meerdere tools, zoals de business rules,  en kan helpen om er beter de koers van  jouw digitaliseringsplan vast te houden of weer te vinden.

De juiste informatie voor je neus

Een digitaliseringsstrateeg die specifiek met jou meekijkt en niet zelf in het werkproces zit heeft vaak andere ideeën over welke data je voor je neus moet krijgen om je werk goed te kunnen doen. Niet met het omweggetje wat je altijd gebruikt hebt, maar rechtstreeks.

Efficiënter werken is wat iedereen wil

Marktontwikkeling en trends

Gebruik maken van kennis uit de keten en het delen van data tussen stakeholders binnen een community of een platform is de niet meer weg te denken trend. Zeker in de corona-crisis werd het steeds duidelijk dat communiceren met je doelgroep onontbeerlijk is.

Veel communicatie die nu nog handmatig gaat die moet geautomatiseerd worden. En daar zou je nu al mee bezig moeten zijn om de boot niet te missen.

Wat kun je nu al doen?

In ieder geval goed kijken en nadenken over je huidige (digitale) strategie zodat je de digitale transformatie makkelijker kunt gaan maken. Misschien is het agenderen van ICT en digitalisering wel nodig omdat dat je dan beter voorbereid bent op jouw nieuwe business model(len).

Een digitaliseringsstrateeg in dienst

Voor MKB bedrijven is het vaak te duur om een vaste digitaliseringsstrateeg in dienst te nemen. Daarnaast ontbreekt het vaak aan genoeg werk om een interessante werkgever te zijn voor zo’n specialist. Wij bieden daarom iemand aan die jou bijvoorbeeld 2 dagen in de maand kan helpen. Zo maak je stappen die goed te volgen zijn, houd je het betaalbaar en raak je toch voorgesorteerd op de toekomst. Ook is het mogelijk om als abonnement elk kwartaal een sessie te boeken met onze digitaliseringsstrategen.

Het mooie hiervan is dat wij bij heel veel bedrijven komen en dat wij daardoor weten wat wel en niet werkt bij MKB bedrijven. Wij gaan met jou en je team in gesprek over digitalisering, waarbij het professionaliseren van de dienstverlening centraal staat. Ontdekken welke projecten verbetering of verandering tot stand brengen. Maar ook welke kansen zich hieruit kunnen voortkomen. Jouw digitaliseringsplan is hierin een terugkerend onderwerp.