Voor heel veel mensen om ons heen is dit de laatste week van 2017 waarin echt gewerkt wordt. Een heel jaar vol plannen ligt voor je. De tellers springen zo meteen weer op nul. Wat gaat 2018 brengen? Ons advies: zorg in ieder geval dat je de informatiebubbel heelhuids doorkomt.

Deze week is spannend en druk tegelijk, het is immers de allerlaatste week waarin je omzet kunt maken. Toch zou deze week niet heel spannend hoeven te zijn. Wie het hele jaar real time bijhoudt hoe de zaken er voor staan, hoeft niet meer met de accountant de boeken in te duiken voor een rapport vol oud nieuws.

Informatiebubbel

Data wel of niet gekoppeld

Een heel belangrijke vraag om het nieuwe jaar mee te beginnen: is je data gekoppeld? Heb je oog voor de informatiebubbel, van jou en je collega’s. En is deze ook zichtbaar op je mobiel? Of in ieder geval, heb je grip op je informatiebubbel met je mobiel. Symboliseert 31 december om middernacht voor jou een nieuwe tijd, of kun je nog even op dezelfde voet verder gaan? Vraag jezelf af of je nieuwe kansen voor je bedrijf wilt scheppen of niet.

Een reis die veel duidelijk maakte

Als we naar onszelf kijken, is Buro Flevo als een hele logische keuze voortgekomen uit Flevo ict. Was ik als manager en beheerder voorheen verantwoordelijk voor de infrastructuur van ICT stromen, langzaam werd informatie management vanuit deze rol steeds belangrijker. Voor mij een nieuwe zee met nieuwe uitdagingen, een verhaal van passie en inspiratie. Met z’n allen hebben we een weg afgelegd die tijdens onze reis veel duidelijk heeft gemaakt. Voor Flevo ict én voor onze klanten.

Niet langer in beton gegoten

Inmiddels gaat data voor onze klanten steeds meer leven. Dat is geweldig om te zien. Het is niet langer in beton gegoten en dat leidt tot het maken van duidelijke keuzes. De contouren van de puzzel worden steeds beter zichtbaar. Dat betekent ook dat je scherp moet blijven op de informatiebubbel waarin we ons soms dreigen te bevinden.

Scherp profiel

Als MKB-er komt namelijk steeds meer informatie naar je toe vanuit leveranciers. Op den duur kan dit je een overdadig gevoel bezorgen. Zorg dat je koers houdt en je eigen passie blijft volgen. Verzuip niet in de waan van de dag. Het is eenvoudiger keuzes maken wanneer je je eigen profiel scherp hebt. Dat is de aantrekkingskracht van informatie managen. Zo ben je nog beter in staat beslissingen te nemen.

ICT beurs in Dronten, 7 juni

Kerstcadeau

PS: Wij mogen al een vervroegd kerstcadeau uitdelen, namelijk een dag in het nieuwe jaar om niet te vergeten. Op 7 juni komen we samen met onze klanten om te praten over informatiemanagement en ICT. Deze dag vind je inspiratie en concrete invulling onder één dak. Sluit je ook aan?