De vakanties zijn weer achter de rug, je bent weer aan het werk. Misschien heb je wel een verre reis gemaakt naar een land buiten de EU genietend van zon, zee en strand… Heerlijk om aan terug te denken maar heb jij ook gewerkt tijdens je vakantie?

Verre reis, hoge prijs

Al liggend op je zonnebedje in Thailand heb jij toch nog even je mail gecheckt en even ingelogd op de computer om te kijken of er geen problemen zijn op kantoor. Want ja, die ene klant had voor je wegging nog wel wat problemen. En om zeker te weten dat alles goed is kijk je even mee. Niet raar maar heb jij toen wel gedacht aan de AVG?

AVG buiten de EU

Binnen de EU is vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Ook voor jouw bedrijf gelden de regels die zijn vastgelegd in de AVG maar hoe zit dat buiten de EU? Mag jij persoonsgegevens verwerken als jij niet in de EU bent? Of wat gebeurt er als jij je smartphone of laptop kwijt raakt in Thailand?

Dikke paniek of kun je het voorkomen?

Geen stress als je maar werkt met webapplicaties in de cloud of op een blanco travel laptop. Niet slim is werken met lokale bestanden, want raak je dan je laptop kwijt dan kunnen ze alle data er van afhalen en ligt het op straat met alle gevolgen van dien.

Voorkomen is beter dan genezen

Wees bedacht op wet- en regelgeving omtrent AVG. De AVG blijft voor veel bedrijven een agendapunt en er zijn nog steeds hiaten. Maak voor jezelf duidelijk wat jouw hiaten zijn en maak een plan hoe je deze wilt gaan oplossen.

Met onze inventarisatie tool kun je jouw hiaten inzichtelijk maken. Wil je eens in gesprek neem dan contact met ons op. Onder het genot van een kopje koffie gaan wij graag het gesprek met je aan.

[ccf_form id=”194″]